Skip to content

Twee werelden

Naast acupuncturist ben ik ook een fysiotherapeut. Ik combineer die twee werelden tot een holistische werkwijze. Een stuk van de moderne westerse medische basis en een stuk uit de oude Chinese geneeswijzen.

Ieder mens heeft unieke klachten

Ieder mens is uniek en heeft een eigen aanpak nodig. Vaak weet je zelf het beste wat je nodig hebt, mits je in staat bent om te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Daarom is het net zo belangrijk om te (leren) luisteren als te handelen.

Tijdens mijn behandeling help ik om inzicht te krijgen over de oorzaak van de (pijn)klacht en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Reguliere zorg & acupunctuur

Al mijn hele leven heb ik last van allergieën. Waar de reguliere artsen geen grip op mijn klachten kregen werd mijn situatie bij een alternatief werkend arts of therapeut in één keer opgehelderd. Geen bijwerkingen of chemische belasting van mijn lichaam, maar wel direct verlichting.

Dit heeft ook de nodige aanpassingen van mezelf gevraagd. Nog steeds kan ik bepaalde dingen niet eten zonder daar last van te krijgen. Mijn fysieke klachten verergeren op het moment dat ik emotionele stress ervaar. Gelukkig werkt het andersom net zo goed. Door rust voor mezelf te creëren kom ik lekkerder in mijn vel te zitten.

Voor mij is het zo vanzelfsprekend dat lichaam en geest één zijn dat ik al tijdens mijn studie fysiotherapie wist dat ik meer wilde dan alleen fysieke klachten verhelpen.

Terug naar balans

Acupunctuur is voor mij de perfecte manier om klachten te verhelpen en het lichaam weer in balans te krijgen. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut neem ik mijn kennis van de Chinese geneeskunde mee.

Door naar het mens in zijn totaliteit te kijken in plaats van die ene klacht, is het resultaat vaak ook beter. Ik leg uit hoe het lichaam reageert op pijn, stress en/of emoties waardoor ze meer inzicht krijgen over het functioneren van hun eigen lijf. Dit geeft mensen het gevoel dat ze zelf meer grip op de situatie krijgen en helpt bij de acceptatie dat er iets veranderen moet om de klacht te verhelpen.

Direct effect

Acupunctuur geeft direct verlichting voor een langere termijn en kent geen bijwerkingen. Het heeft een gunstige werking op zowel lichaam als de geest.

Een behandeling brengt direct ontspanning in verschillende hersengebieden, vergroot je weerstand en brengt balans in de hormoonhuishouding. Het werkt in op het zenuwstelsel waardoor je beter in staat bent om stress en spanning te lijf te gaan.